Eikås motorsportbane er stengt

Leieavtalen mellom Bergen Kommune og grunneiere på Eikås gikk ut i går og ny avtale er ikke kommet på plass.

Foto over: Faksimile fra BA.

Eikås Motorsportsenter benyttes til trening for go-kart, trail motorsykler, rally, bilcross, drifting, politi og kjøreskoler m.m.. Flere store arrangementer er avholdt her, deriblant Vestlandets største go-kart cup og Norgescupen i Cyclocross.

OPPDATERING I SAKEN: BANEN ER ÅPNET IGJEN

I dag gikk leieavtalen mellom Bergen Kommune og grunneiere ut og en ny avtale er ikke kommet på plass.

Fra og med i dag står derfor alle disse sportsgrenene uten en treningsarena i Bergen og dette kommer midt i sesongstarten. Allerede kommende lørdag skal det avholdes et Bilcross stevne.

– De folkevalgte kan ikke bare reise på påskeferie når fremtiden til så mange unge mennesker står på spill.

Knut Steen Rakner er daglig leder i Speedball AS og har en sønn som aktivt kjører go-kart.

– Denne datoen har Bergen Kommune vært kjent med i 20 år, men tilsynelatende kom det overraskende på de, sier en oppgitt Knut Steen Rakner som trener sin sønn i go-kart og fortsetter:
– Vi driver profesjonelt og vi har med oss mange sponsorer og nå er jeg ikke i stand til å gi et tilfredsstillende svar på om vi faktisk har en treningsarena i år eller ei. Det irriterer. De folkevalgte kan ikke bare reise på påskeferie når fremtiden til så mange unge mennesker står på spill.

I følge NMK Bergen sin egen nettside er partene i positiv dialog og håper på en snarlig løsning.

– Vestlandsmesterskapet i go-kart starter om under tre uker og vi trenger et sted å øve. Vårt eneste alternativ i dag er i Haugesund og det sier seg selv at det er kroken på døren for oss om de ikke løser dette førstkommende tirsdag morgen.

Bergen har allerede et begrenset tilbud

På Østlandet har de fleste motorsportutøverne opp til tre baner tilgjengelig innenfor to timers kjøretur. Eikås Motorsportsenter er Hordalands eneste godkjente motorsportbane og gir dermed allerede et begrenset tilbud til bergenske utøvere.

– Jeg har arrangert andre typer motorsporteventer i denne byen i over ti år og Bergen Kommune er vår desidert dårligste samarbeidspartner. Jeg mistenker at motorsport er en politisk nøtt som ingen i den grå blokken har baller nok til å gripe tak i, fortsetter en lett grinete Rakner og reffererer til Bergen Rådhus.

Han har bl.a. arrangert Bergen Poker Run og Bergen Cannonball Run siden 2007.

– Det er ikke uten grunn at disse løpene går til andre kommuner, for å si det forsiktig. Våre kommunale venner i Austevoll, Askøy og Tysnes stiller nemlig med åpne armer og velvilje rundt våre arrangementer. Hvorfor blir vi ikke mottatt på samme måte her hjemme? avslutter Rakner og påpeker at det ikke er et retorisk spørsmål…

 

P.s. Denne saken er ingen aprilspøk. Ref. innlegget fra NMK Bergen som ble lagt ut 31. mars.

POLITIETS TRENING PÅ EIKÅS I BA

NYHETSMELDINGEN FRA NMK BERGEN