Sier Politiet at vi skal bryte fartsgrensen?

Politiet er en viktig støttespiller til Bergen Poker Run

Politiet er en viktig støttespiller til Bergen Poker Run

Visste du at Politiet spiller en stor rolle i planleggingen av Bergen Poker Run?

Bergen Poker Run er et event som tiltrekker seg mange deltagere og ikke minst et stort antall publikumsbåter. For ivareta sikkerheten til både deltagere og publikum utarbeides en nøye gjennomtenkt løype av en egen komité bestående av arrangør, redningstjenester og ikke minst førerne av de raskeste båtene.
Hele planen blir så oversendt til Hordaland Politikammer for vurdering.

Artikkelen fortsetter under bildet 

Politiet har støttet Bergen Poker Run i alle år. Foto fra en annen anledning: www.uskedalen.no

Årets fartsetappe skulle opprinnelig gå forbi Hjellestad, men Politiet kom med tilbakemelding på søknaden vår og syntes lite om en fartsetappe gjennom et sund med mye båttrafikk, muligheter for å treffe på seilejoller osv. Knut Steen Rakner (arrangementsansvarlig) forklarte at løypen var lagt slik av hensyn til å oppnå en spektakulær opplevelse for førerne. Politiet gav så uttrykk for forståelse og kom tilbake til oss med et alternativt spor som de mener gir vel så opplevelsesrik overfart for våre fører (Se svar fra Politiet under).

Saken er den at det alternative sporet som Politiet anbefaler er en trasé som er skiltet som 5-knops sone og nå står i tilbake og lurer på følgende: Gir Politiet oss herved fritak fra å følge skiltingen eller mener de at vi skal gjennomføre en fartsetappe med fartsbegrensing?

Spørsmålet er sendt til Politiet og vi avventer svar.

Les svaret fra Politiet her.

Fortsettelse følger …