Bergen Poker Run avfyrer salutt

På årets Poker Run innfører vi en ny gest som vi håper etterhvert vil bli en tradisjon, nemlig avfyring av salutt ved ankomst til havnene underveis i løypen.

Helt tilbake det 16. århundre opprettet skipsfarten en egen kotyme ved ankomst i nye havner hvor de avfyrte kanonene for å vise at de kom i fred og denne tradisjonen ønsker vi å videreføre under Bergen Poker Run.

Skipene på den tiden var som regel utstyrt med kanoner og disse var tidkrevende å lade. Ved å avfyre og tømme kanonene rett før man entret en havn viste de befolkningen at de hadde fredelige hensikter. Dette ble etterhvert kalt en salutt (av latin: salutare, å hilse).

Dette synes vi er god historie og ikke minst en fin tradisjon hvor man symboliserer åpensinnethet og vennlighet overfor nye mennesker og deres hjemhavn. Under Bergen Poker Run 2017 ønsker vi å starte opp med denne tradisjonen i de havnene vi ankommer … så sant Politiet er enige da. Søknad er sendt.